12 maart 2022

Wellicht erger je je wel eens aan de hoeveelheid zwerfvuil langs de straten in Minderhout. Het lijkt er wel eens op, dat iedereen zijn of haar rommel op straat laat slingeren in plaats van de boel netjes op te ruimen. Dit is natuurlijk niet zo! Om de buurt weer toonbaar te maken organiseert KWB Minderhout een opruimactie.

Op 12 maart komen we bij elkaar op het Gemeenteplein, waarna we een aantal straten zullen aflopen. Dit jaar zullen we wat meer buitengebieden opzoeken, aangezien hier de oogst het hoogst is. Alles wat we tegenkomen gaat vaak zondermeer de vuilniszak in. Dit is geen vervelend klusje, maar een zeer dankbaar klusje. De ervaring leert, dat je vele vriendelijke reacties krijgt van de mensen uit de buurt. We beginnen om 09:00 uur en tegen 12:00 uur stoppen we er mee. Alles wat we vinden brengen we meteen naar het Containerpark. Voor materiaal zoals vuilniszakken, knijpers en handschoenen wordt gezorgd, net zoals voor de koffie met wat lekkers…


Afgelopen jaren hebben we vele voorwerpen gevonden zoals een horloge, schoenen, een ‘Havenfiets’, een GSM, hoefijzers, een vogelhuisje, honderden flessen. Je vraagt je af, hoe het langs de weg verzeild raakt.

Aanmelden kan bij:
Jan Meijer, Vekenakker 5
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.