13 nov 2021

Vanuit café Trappisten te Westmalle krijgen we een mix van cultuur, historie, natuur en het culinaire. De abdij en brouwerij zijn weliswaar niet te bezoeken maar deze activiteit biedt toch een inkijk in het leven en werk in de abdij, brouwerij en de omgeving.

Programma:

  • Vertrek bus in Meerle: 15.30u, in Minderhout: 15.45u
  • Aanvang in café Trappisten om 16.15u.
  • Na het aperitief serveren ze u voor- en hoofdgerecht waarbij producten van de Westmalse abdij in verwerkt zijn, met tussen de gerechten informatie over de abdij en vertoning van een DVD over het leven in de abdij.
  • Daarna wandeling rond de abdij onder begeleiding van een gids, en stil moment in de abdijkerk om 19.30 uur.
  • Na dit stil moment stappen we terug richting café Trappisten waar we nog genieten van een trappistennagerecht. En daarna nog enkele drankjes kunnen nuttigen.
  • Vertrek terug naar huis: om 23.30u. Terug thuis rond middernacht.

Driegangentrappistenmenu: Trappistenaperitief, voorgerecht: trappistenkaaskroket, hoofdgerecht: stoofvlees op grootmoeders wijze met trappistenbier en frietjes, nagerecht: coupe café trappisten: vanille ijs met in tripel gelegen rozijnen en een caramel van trappist.

Kostprijs: 45 euro voor leden en huisgenoten (inbegrepen: aperitief, driegangen trappistenmenu, korte wandeling met gids, stil moment in de abdij, busvervoer). Dranken, die naar eigen keuze kunnen genomen worden tijdens en na het menu, zijn niet in de kostprijs begrepen.
Inschrijven: voor 6 november. Op voorhand inschrijven is vereist bij Albert Van Bouwel