Zaterdag 14 oktober gaan we nog eens een bedrijf uit de streek bezoeken nl. Nobel Flooring: fabricant van parket. We krijgen uitleg over het gehele productieproces van samengestelde parket. Ook de machines zullen echt in werking gezet worden.


Eerst even een woordje uitleg over het bedrijf Nobel Flooring:
Nobel Flooring is een familiebedrijf met roots in de houtbewerking die teruggaan tot 1890. De liefde voor Frans Eikenhout, de passie voor kwaliteit en het behouden van de door generaties opgebouwde vakkennis, zijn belangrijke waarden voor al onze medewerkers. Bij Nobel Flooring streeft het ganse team ernaar om zowel ons product als onze service een ziel te geven. Vloeren uit ons atelier zijn gesneden op maat van de klant, natuurlijk van uitzicht maar toch eenvoudig in onderhoud. Ze worden vervaardigd uit eerlijke grondstoffen in ons atelier in Minderhout door lokale vakmensen.


Eik staat met stip op één in de lijst van de meestgebruikte vloerbekleding. En terecht, want eik heeft alles. Het hout is slijtvast, gaat een eeuwigheid mee en vraagt nauwelijks onderhoud. Eik houdt de warmte binnen in de winter en voelt fris aan in de zomer. En het veroudert het mooiste van alle houtsoorten. Ook past een eiken vloer in alle interieurs – van klassiek tot modern. Waarom we niet met andere houtsoorten werken? Omdat je je maar in één ding écht kunt specialiseren. En wij geloven in eik. Het is een waardevol en nobel materiaal dat minstens één generatie nodig heeft om te groeien. Daarom gaan we er met respect mee om en maken we er mooie eiken vloeren van die de tand des tijds doorstaan. Ook gebruiken we alles wat de bomen ons geven. Restmateriaal verlijmen we tot nieuwe planken. Zo gaat er niets verloren. Daar is het materiaal te kostbaar voor.

PRAKTISCH:
* Deelnameprijs?: gratis
* Wanneer?: zaterdag 14 oktober 2017, van 10 tot +/- 12 uur
* Waar?: verzamelen op de parking van 'Nobel Flooring', Rollekens 6 A, 2322 Minderhout
* Inschrijven (of meer info)?: aantal personen doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473.60.64.26 t.e.m. zaterdag 07 oktober 2017